Skip to main content

TEAM

Robert Steven Kaplan

Co- chair

Robert Steven Kaplan is sinds 8 september 2015 de dertiende president en CEO van de Federal Reserve Bank van Dallas. Hij vertegenwoordigt het elfde Federal Reserve District in de Federale Open Market Commissie bij de vormgeving van het Amerikaanse monetaire beleid en houdt toezicht op de 1.200 werknemers van de Dallas Fed.

Rob was eerder de Martin Marshall Professor of Management Practice en een Senior Associate Decaan aan de Harvard Business School.

Hij is auteur van verschillende boeken, waaronder “What You Really Need to Lead: The Power of Thinking and Acting Like an Owner”, “What You’re Really Meant To Do: A Road Map for Reaching Your Unique Potential” en ” What to ask the Person in the Mirror: Critical Questions for Becoming a More Effective Leader and Reachting Your Potential”.

Voordat hij in 2006 bij Harvard begon, was Rob vicevoorzitter van de Goldman Sachs Group, Inc., met wereldwijde verantwoordelijkheid voor de divisies Investment Banking en Investment Management van het bedrijf. Daarvoor was hij wereldwijd co-hoofd van de divisie Investment Banking. Hij was ook lid van het Management Committee van het bedrijf en medevoorzitter van de Partnerschap Commissie en voorzitter van het Goldman Sachs Pine Street Leiderschap Programma. Tijdens zijn 23-jarige carrière bij Goldman Sachs heeft Kaplan verschillende andere functies bekleed. Hij was onder andere hoofd van de afdeling Corporate Finance, hoofd van Asia-Pacific Investment Banking en hoofd van de high-yield afdeling in Investment Banking, waar hij in 1990 partner werd. Toen hij de organisatie in 2006 verliet, werd hij onderscheiden met de eretitel van senior directeur.

Hij is medevoorzitter van Project A.L.S. en medevoorzitter van de Draper Richards Kaplan Foundation. Ook is hij bestuurslid van de Harvard Medical School.

Rob was eerder lid van de raad van bestuur van de State Street Corporation, Harvard Management Company, Bed Bath & Beyond en Heidrick & Struggles International, Inc. Hij was ook een trustee van de Ford Foundation, eerste voorzitter van de TEAK Fellowship, medeoprichter en voorzitter van Indaba Capital Management, LP en voorzitter van de Investment Adviescommissie bij Google, Inc.

Hij werd door de gouverneur van Kansas benoemd tot lid van de Kansas Healthcare Policy Authority Board. Rob is geboren en getogen in Prairie Village, Kansas, en behaalde een bachelor in bedrijfskunde aan de Universiteit van Kansas en een MBA aan de Harvard Business School.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.