Geschiedenis

William H. Draper III en Robin Richards Donohoe begonnen in 1994 samen met investeren in de venture-industrie en concentreerden zich op bedrijven in India. Sindsdien hebben ze geïnvesteerd in meer dan 100 informatietechnologiebedrijven in vroege stadia in India en de Verenigde Staten.

In 2001 richtten zij de Draper Richards Foundation op met een fonds van in totaal $ 14 miljoen, waarvan het grootste deel werd bijgedragen door Bill en Robin, met bijdragen van familieleden. Het succesvolle venture capital partnerschap van Bill en Robin heeft de aanpak van de stichting gevormd en heeft geholpen om het model te creëren dat we vandaag de dag gebruiken.

In 2010 veranderde de stichting in de Draper Richards Kaplan Foundation toen voormalig vicevoorzitter van Goldman Sachs en professor in leiderschap aan de Harvard Business School, Robert S. Kaplan, (momenteel president en CEO van de Federal Reserve Bank van Dallas) toetrad als medevoorzitter. Met elkaar heeft het team het tweede fonds van de stichting bijeengebracht en 20 innovatieve filantropen uitgenodigd om zich bij hen aan te sluiten als donorpartners.

In 2016 lanceerde de Draper Richards Kaplan Foundation haar derde fonds, met 50 donorpartners die zich inzetten voor de ondersteuning van 100 nieuwe sociale ondernemingen die de belangrijkste uitdagingen aangaan waarmee ons land en onze wereld worden geconfronteerd.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.