Skip to main content

OVER ONS

Wie we zijn
DRK Foundation is een wereldwijde filantropische organisatie waar een team van professionals non-stop bezig is sociale ondernemingen te ondersteunen en te financieren. Dit doen we omdat we op die manier het meeste impact op mensenlevens maken. En die winst staat bij ons altijd voorop.

Wat we willen
Onze missie is de meest complexe problemen van de samenleving aanpakken. Het liefst zo goed en groots mogelijk. Met een vroegtijdige financiering en intensieve ondersteuning van uitzonderlijke ondernemers, behalen we dit doel het snelst.

Hoe we dit doen
Find, fund, support. Dat is het model waarmee we investeren in startende sociaal ondernemers. Ondernemers met een ambitie om de wereldproblematiek rigoureus aan te pakken. Dit doen we met ongeoormerkt kapitaal, drie jaar support binnen het bestuur en de inzet van ons netwerk. Zo schalen we in rap tempo op én creëren we het meeste impact.

Met wie we samenwerken
Onze huidige portefeuille omvat 210+ organisaties die zowel in binnen- als buitenland werkzaam zijn. Deze partijen faciliteren noodzakelijke toegang tot gezondheidszorg, onderwijs, voedselzekerheid, een groene en gezonde leefomgeving, sociale rechtvaardigheid, water, sanitaire voorzieningen, transparantie- en verantwoordingsplicht en onderdak. Om deze organisaties zo goed mogelijk te bedienen, werken we samen met partijen en professionals die deze ondernemers kunnen ondersteunen. Daarnaast hebben we een team van bevlogen professionals die hun kennis en kunde inzetten om de juiste scale-ups te identificeren en begeleiden.

Wat we hebben bereikt
300 miljoen. Dat zijn het aantal levens dat geraakt zijn door de organisaties die we ondersteunen. Naast het meten van impact op mensen en milieu, meten we succes door te kijken naar hoe onze ondernemers oneerlijke systemen weten te veranderen.

Hoe we aan geld komen
DRK Foundation krijgt geld van individuele donoren, familie-, private en publieke fondsen. Van 2002 tot en met 2015, investeerden we met onze eerste twee fondsen 46 miljoen US dollar in 86 organisaties. In 2016 haalden we met een derde fonds 65 miljoen US dollar op en werden tot en met 2021 100 ondernemingen ondersteund. Het vierde fonds wordt op dit moment geïnvesteerd en bedraagt ruim 80 miljoen US dollar.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.