OVER ONS

De Draper Richards Kaplan Foundation is een wereldwijd opererende filantropische organisatie die sociale ondernemingen in een vroeg stadium ondersteunt. Wij geloven dat met vroegtijdige financiering en intensieve ondersteuning uitzonderlijke ondernemers die een aantal van de meest complexe problemen in de samenleving aanpakken, van de wereld een betere plek kunnen maken.

Vanuit onze venture capital achtergrond vinden, financieren en ondersteunen wij uitzonderlijke leiders met innovatieve en zeer impactvolle ideeën die de potentie hebben om te groeien. We bieden $ 300.000 aan onbeperkt kapitaal over een periode van drie jaar en, het allerbelangrijkste, we bieden intensieve, voortdurende ondersteuning door lid te worden van de raad van bestuur en samen te werken met de ondernemer om te helpen capaciteit op te bouwen in de organisatie en hun impact te vergroten.

We investeren in organisaties in een vroeg stadium en zijn vaak hun eerste institutionele belegger en hun eerste ‘externe’ bestuurslid. We investeren in een breed scala aan sectoren: onze huidige portefeuille omvat organisaties die zowel in binnen- als buitenland werkzaam zijn en helpen bij het bieden van de noodzakelijke toegang tot gezondheidszorg, onderwijs, voedselzekerheid, sociale rechtvaardigheid, water en sanitaire voorzieningen, transparantie en verantwoordingsplicht en onderdak.

Sinds onze start in 2002 hebben we geïnvesteerd in meer dan 160 organisaties, die enkele van de meest veelbelovende nieuwe initiatieven in de sociale sector vertegenwoordigen. Met de steun van 50 donorpartners zetten we momenteel ons derde fonds in: $ 65 miljoen voor de ondersteuning van de volgende generatie van 100 sociale ondernemers die de wereld gaan veranderen.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.