Model

Vind, financier en ondersteun uitzonderlijke leiders met passie, vasthoudendheid en visie.

Vanuit onze venture capital-achtergrond hebben we een eenvoudig, maar uniek model ontwikkeld voor het werken met sociale ondernemers: we vinden, financieren en ondersteunen leiders met uitzonderlijke beloftes en indrukwekkende ideeën, die de mogelijkheid hebben om verder te groeien. In de afgelopen vijftien jaar hebben we gezien dat onze portfolio-organisaties de levens van miljoenen mensen wezenlijk beïnvloeden.

VINDEN

Door grondig onderzoek aan de hand van honderden potentiële portefeuillemogelijkheden, waarbij we nauw samenwerken met netwerken en instellingen in de publieke, private en non-profitsector, wordt een selecte groep uitzonderlijke leiders en organisaties onderdeel van onze portfolio.

FINANCIEREN

Twee overtuigingen liggen ten grondslag aan ons financieringsmodel: 1) onbeperkt kapitaal is het meest kostbare kapitaal dat sociale ondernemers nodig hebben om hun organisaties op te bouwen; en 2) meerjarenfinanciering, in tegenstelling tot een eenmalige subsidie, is een kritieke succesfactor om grote organisaties te helpen om substantieel te kunnen groeien.

STEUN

Het is niet voldoende om organisaties in een vroeg stadium geld te geven en af en toe op te volgen. Onze aanpak is anders. We werken samen met de leiders van onze portfolio-organisaties en bieden rigoureuze, voortdurende ondersteuning, inclusief het innemen van een bestuurszetel gedurende drie jaar. We werken dag en nacht met onze ondernemers, openen onze netwerken, faciliteren vergaderingen, roepen kritieke middelen bijeen en werken samen met elke leider om hen te helpen hun volledige potentieel te bereiken en hun organisatie op schaal op te bouwen.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.