Skip to main content

Model

Vinden, financieren, ondersteunen.
Dit is het model op basis waarvan wij investeren in startende, impactvolle en sociale ondernemers. Ondernemers met een grote ambitie om wereldproblematiek rigoureus aan te pakken.

Vanuit onze achtergrond als investeerders hebben we een uniek maar simpel model ontwikkeld. Hiermee ondersteunen we ondernemers met innovatieve ideeën die de wereld vooruithelpen. En, bovenal belangrijk, ideeën die goed op te schalen zijn. Want opschaling betekend meer impact creëren.

FIND

De duizenden potentiele portefeuillemogelijkheden die we jaarlijks ontvangen, bieden een uitgebreide basis om de juiste investeringsprojecten te identificeren. Hiervoor werken we nauw samen met netwerken en instellingen in de publieke, private en non-profitsector.

FUND

Er liggen twee overtuigingen ten grondslag aan ons financieringsmodel.
Één: impact- en sociale ondernemers in de vroege fase van hun bedrijfsontwikkeling hebben niet geoormerkt kapitaal nodig om hun organisatie te bouwen.
Twee: financiering voor meerdere jaren is noodzakelijk om deze organisaties te laten groeien.

SUPPORT

Alleen geld geven en af en toe bij elkaar polsen hoe de zaken ervoor staan is niet voldoende. Voor een langere periode financieel bijdragen en rigoureuze, voortdurende ondersteuning bieden wel.
Een succesvolle investering gaat voor ons hand in hand met een nauwe samenwerking om groei maximaal te faciliteren. Om dit goed te doen, neemt iemand van het DRK Foundation team drie jaar lang plaats in het bestuur van de onderneming.
Maximale impact mogelijk maken wordt verder ondersteund door het openen van ons internationale netwerk, partijen te verbinden en zichtbaarheid te creëren.

Ondernemer op zoek naar financiering?
Ben je een ondernemer die met een innovatief idee dat de grote uitdagingen van onze samenleving aan gaat en ben je op zoek naar kapitaal tot maximaal 300.000 USD?
Op deze pagina van onze Amerikaanse website is alle informatie te vinden omtrent wat wij financieren, het selectieproces en de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.

Investeren voor een betere wereld?
Indien u geïnteresseerd bent om als donorpartner bij te dragen, dan kunt u hier informatie vinden of contact met ons opnamen.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.