Skip to main content

The Renewal Workshop

The Renewal Workshop werkt samen met kledingmerken om de waarde van onverkoopbare retourzendingen en beschadigde producten te herstellen. Op deze manier kan kleding weer worden verkocht en wordt er bijgedragen aan een circulaire economie voor de kledingindustrie. De eerste lokatie in Oregon (VS) werkt inmiddels voor meer dan twintig merkpartners. De tweede vestiging in Amsterdam, die in 2019 opende, werkt vooral voor Europese merken (denk aan The North Face en COS).

Het Renewal System verwerkt een product, dat meestal op weg is naar afvalstromen, tot nieuwe kleding. Hiermee worden materialen en grondstoffen geüpcycled. Ook worden er gegevens verzameld over alles wat door het systeem heen gaat. Die informatie wordt gedeeld met merkpartners. Dit helpt om de productie en het ontwerp van toekomstige producten te verbeteren en de levensduur van een kledingstuk te verlengen. The Renewal Workshop heeft een circulair ‘zero waste’ systeem. Dit betekent dat ze bestaande kleding in volledige waarde herstellen. Alle vernieuwde kleding is rechtstreeks te koop via de winkel of website.

IN HET KORT
Opgericht: 2015
Medeoprichter: Jeff Denby
Medeoprichter: Nicole Bassett
Thema: Milieu & klimaatverandering
Werkplek: Verenigde Staten, westkust
renewalworkshop.com

The Renewal Workshop
Cascade Locks, Oregon

Gecertificeerd. Duurzaam. Van jou.

Over Jeff Denby & Nicole Bassett

Medeoprichters Jeff Denby en Nicole Bassett zijn leiders binnen de kleding- en duurzaamheidsindustrie. Jeff richtte eerder PACT op, een kledingmerk dat biologische katoenen basiskleding in massaproductie produceert. Transparant, fair trade en internationaal. Nicole werkte voor haar betrokkenheid bij The Renewal Workshop bij Patagonia. Hier was ze Social Responsibility Manager. Later werd ze Director of Sustainability bij prAna en consultant voor arbeidsrecht, lonen en milieunormen.

IMPACT

  • Het unieke industriële vernieuwingsmodel van The Renewal Workshop heeft de potentie om 30.000.000 onverkoopbare kledingstukken opnieuw op de markt te brengen.
  • Tegen 2020 is The Renewal Workshop van plan om meer dan 1 miljoen pond (ca. 453.500 kilogram) kleding om te upcyclen. Hiermee wordt meer dan 4 miljard liter water bespaard, 1,75 miljoen kilogram koolstof niet uitgestoten en meer dan 1 miljoen kilogram giftige chemicaliën verwijderd.

Nieuws

The Renewal Workshop Raises $5.5 Million in Series A Round

Lees meer

The Renewal Workshop, in partnership with The North Face, releases the first collection from the Design Residency

Lees meer

How one company is helping the fashion world rethink recycling

Lees meer