Skip to main content

Simprints

Simprints is een non-profit technologiebedrijf ontstaan op de Universiteit van Cambridge, opgericht om open-source biometrische gegevens voor ontwikkelingslanden te bouwen. Het bedrijf heeft een biometrische technologie ontwikkeld die vier keer goedkoper en 228% nauwkeuriger is dan ouderwetse vingerafdrukken. Het doel is om de onnauwkeurige manier waarop we momenteel veel sociale impact tracken en leveren radicaal te veranderen, en in plaats daarvan een wereld te bouwen waarin iedere persoon – geen giswerk – meetelt in het gevecht tegen armoede.

Op dit moment werkt Simprints met BRAC (een NGO) in Bangladesh, Nepal en Oeganda. Hun project voor de gezondheid van moeders in Dhaka, maakt het voor gezondheidswerkers mogelijk om gemakkelijk patiëntendossiers te identificeren. Ook kunnen ze snel te reageren als één van de 20.000 zwangere vrouwen binnen het programma aan hun aandacht ontglipt.

Opgericht: 2014
Medeoprichter & CEO: Toby Norman
Thema: Systemische armoede
Werkplek: Internationaal, Azië
www.simprints.com

Simprints
Cambridge, Engeland,
Verenigd Koninkrijk

Over Toby Norman

Over Toby Norman Toby is een gepassioneerde ondernemer die alles op alles zet om met de beste technologie van de wereld de armsten van de wereld te helpen. Zijn carrière bij Simprints begon toen hij vier jaar lang gezondheidswerkers bestudeerde in Bangladesh. Ook heeft hij bijna een decennium lang met artsen en gezondheidswerkers in Afrika, Azië en Midden-Amerika gewerkt. Dit om gezondheidszorg met technologie te verbeteren. In 2016 belandde hij als social entrepreneur in de ‘Forbes Europe 30 under 30’, in 2017 won hij de Social Entrepeneur of the Year Award van de Schwab Foundation.

IMPACT

Simprints heeft hardware en software geoptimaliseerd. Hiermee is Simprints meer dan 228% nauwkeurig vergeleken met vijf andere toonaangevend systemen. Sinds februari 2019 heeft Simprints 250.229 mensen bereikt in onder andere Bangladesh, Oeganda, Zambia, Kenia, Somalië, Nigeria en Ethiopië.

Nieuws

How Biometrics is Giving Identities to ‘Invisible Citizens’

Lees meer

Simprints named promising European startup tackling poverty

Lees meer