Skip to main content

People’s Pension Trust

Model & Strategie

85% van de beroepsbevolking in Ghana is informeel en heeft geen toegang tot pensioenspaarplannen van de overheid en particulieren. Dit weerhoudt gepensioneerden van financiële zekerheid en heeft intergenerationele gevolgen op jongere familieleden die hen ondersteunen met hun eigen beperkte inkomsten. People’s Pension Trust (PPT) is een onderneming met winstoogmerk die pensioenspaarrekeningen gericht op informele werkers in Ghana aanbiedt. Dit is een unieke invalshoek van financiële inclusiviteit in een markt met een groot potentieel. Het opschalen van een pensioenspaarproduct voor informele werknemers zou een enorm systemisch effect hebben op het hele Afrikaanse continent, door te demonstreren wat mogelijk is en aanvullende middelen aan te trekken op dit gebied.

IN HET KORT
Opgericht: 2015
CEO: Saqib Nazir
Economische emancipatie
Locatie van werk: internationaal, Afrika

www.peoplespensiontrust.com

People’s Pension Trust
Accra, Ghana

Wees klaar voor je pensioen

Ontmoet Saqib Nazir

Saqib Nazir is een FinTech ondernemer met 20+ jaar ervaring in de wereld van digitale betalingen in Ghana. Met een passie om te zorgen voor financiële inclusie voor de armen en minderbedeelden, investeerde hij in People’s Pension Trust toen het idee voor het eerst bij hem werd gebracht in 2016. Hij werd lid van de raad van bestuur van PPT, waar hij zijn expertise op het gebied van FinTech inbracht. In april 2020 werd hij benoemd tot Chief Executive Officer.

Voorheen richtte Saqib Interpay op, dat in december 2018 werd overgenomen door Emergent Technologies, een wereldwijde betalingsintegrator met kantoren in Houston, Santa Clara en Genève. Hij ontving de prijs voor ‘Outstanding Contribution to Ghana’s Fintech & Telecom Sector’ op de Ghana Information Technology & Telecom Awards (GITTA) in 2018 en de prijs voor Ghana Fintech CEO van het jaar op de Ghana CEO Excellence Awards in 2019. Saqib heeft een bachelor in computerwetenschappen van de Universiteit van Ghana, Legon en een master in Information Systems Engineering van de Universiteit van Manchester, VK.

IMPACT

  • In juni 2018 registreerde People’s Pension Trust haar eerste 10.000 klanten.
  • In juni 2019 werd PPT geselecteerd als een van de 50 winnaar van de 2019 Inclusive Fintech Global Competition.
  • In november 2019 ontving People’s Pension Trust de Pension Innovation Award op de GAF Awards (Ghana Pension Industry Awards) in 2019.
  • In September 2019 werd PPT geselecteerd als finalist in de Mission Billion Challenge WURI West Africa Prize.