Skip to main content

International Refugee Assistance Project

Model & Strategie

The International Refugee Assistance Project (IRAP) organiseert een groeiend netwerk van rechtenstudenten uit 30 rechtenopleidingen en pro bono-advocaten van meer dan 95 internationale bedrijven, gericht op het ontwikkelen en handhaven van juridische en mensenrechten voor erkende vluchtelingen. Door het mobiliseren van directe rechtsbijstand, rechtszaken en systemische belangenbehartiging, dient IRAP zowel de meest vervolgde individuen ter wereld als een volgende generatie mensenrechtenleiders.

IRAP is de eerste en enige organisatie in de wereld die vluchtelingen toerust met advocaten tijdens elke stap van het registratie-, beschermings- en het vestigingsproces. Daarmee legt IRAP de lat hoger voor de hulp aan vluchtelingen.

IN HET KORT
Opgericht: 2010
Oprichter: Becca Heller
Sociale rechtvaardigheid
Werkplek: Internationaal, Jordanië, Libanon, Europa
refugeerights.org

International Refugee Assistance Project
New York, NY

Elke vluchteling heeft een naam.

Ontmoet Becca Heller

Becca Heller heeft talloze onderscheidingen ontvangen als erkenning voor haar werk bij IRAP, waaronder de MacArthur Fellowship, de Charles Bronfman Prize, de Tallberg Global Leadership Prize, de American Constitution Society David Carliner Public Interest Award, een Skadden Fellowship, een Echoing Green Fellowship, een Gruber Human Rights Fellowship, en een Dartmouth College Martin Luther King Jr. Emerging Leader in Social Justice Award. Heller werd ook uitgeroepen tot Citizen Diplomat of the Year van Foreign Policy, een van de change makers van de Christian Science Monitor ’30 onder de 30 ‘, en is lid van de Council on Foreign Relations.

IMPACT

  • IRAP heeft meer dan 4.560 vluchtelingen en hun families bijgestaan in zestien verschillende landen.
  • IRAP speelde een belangrijke rol bij tien besluiten van het Amerikaanse Congres, resulterend in levensreddende visa en wettelijke bescherming voor bijna 175.000 vluchtelingen.
  • IRAP procedeerde met succes tegen presidentiële uitvoeringsbesluiten die de rechten van vluchtelingen beperkten. Als gevolg van deze juridische overwinning konden ruim 21.000 vluchtelingen zich alsnog de Verenigde Staten vestigen.