Skip to main content

BAOBAB CIRCLE LIMITED

Model & Strategie

Baobab Circle heeft Afya Pap ontwikkeld, een geïntegreerd en patiëntgericht platform dat gebruikers voorziet van gelokaliseerde gezondheidsinformatie en gepersonaliseerde monitoring op afstand via een USSD/SMS platform (voor feature phones) en een mobiele app (voor smartphones). De mobiele app en USSD zijn AI-applicaties die door patiënten worden gebruikt voor zelfmanagement via dagelijkse gepersonaliseerde patiënteducatie over diabetes en hypertensie en planning van maaltijden en lichaamsbeweging. De applicatie maakt het ook mogelijk om patiënten op afstand te testen, te monitoren en hun gezondheidstoestand bij te houden om betere gezondheidsresultaten te behalen. Door een naadloze integratie met Afya Pap Medic hebben patiënten toegang tot artsen, zowel via sms als via spraak, en het Afya Pap Caregiver portaal geeft medische instellingen en artsen toegang tot de gezondheidsgegevens van patiënten voor monitoring. De module maakt onmiddellijke meldingen mogelijk voor mensen met abnormale waarden, wat helpt om noodgevallen te voorkomen. Deze toepassingen worden momenteel gebruikt voor preventie en bewaking van mensen met een hoog risico op het ontwikkelen van diabetes en voor het verminderen van de ontwikkeling van complicaties bij degenen die al gediagnosticeerd zijn.

Baobab heeft een unieke schaalbare technologie ontwikkeld ter voorbereiding op grote gebruikersgroei. Hun partnerschappen met klinieken en ziekenhuizen in hun focuslanden zijn een belangrijk kanaal voor schaalvergroting. Daarnaast zijn hun bestaande partnerschappen met Ministeries van Volksgezondheid (in Kenia, Zimbabwe en Oeganda), grote telco’s en belangrijke spelers in de gezondheidszorg goed gepositioneerd voor groei van het bedrijf. Deze partnerships bieden Baobab legitimiteit en toegang tot vele honderdduizenden gebruikers en vergroten de mogelijkheden van de bestaande technologie (bijv. de mogelijkheid om via telco’s voor diensten te betalen met mobiel geld). Zij hebben gezien dat deze op partnerschappen gebaseerde strategie heeft geleid tot verhoogde marktpenetratie in Kenia, Oeganda en Zimbabwe en zijn voorbereid op voortdurend snelle gebruikersgroei over het gehele continent.

IN HET KORT
Opgericht: 2018
Oprichter en CEO: Dr. Precious Lunga
Gezondheid
Werkplek: internationaal, Afrika
www.baobabcircle.com

Baobab Circle Limited
Nairobi, Kenia

Gepersonaliseerde gezondheidseducatie en coaching.

Ontmoet Dr. Precious Lunga

Precious is epidemioloog en heeft 15 jaar ervaring in het implementeren van gezondheidsprogramma’s in 17 Afrikaanse landen, Europa en India. Vóór Baobab Circle richtte zij de health business unit van Econet Wireless op en lanceerde zij het SMS-platform Health Tips in Zimbabwe, Lesotho en Burundi. Precious heeft een Ph.D. in Neurowetenschappen van de Universiteit van Cambridge en is een Yale World Fellow. Zij maakt deel uit van de raad van bestuur van de London School of Hygiene and Tropical Medicine en de U.K. Medical Research Council.

IMPACT

  • Tot op heden zijn er 70.000 gebruikers verspreid over zeven landen.
  • Lagere medische kosten voor mensen met diabetes en hypertensie.
  • Tests, monitoring en naleving van behandelingsregimes met 80% verbeterd – dit omvat het ophalen van recepten, eraan denken om medicijnen op tijd te nemen, plannen van maaltijden en lichaamsbeweging en het begrijpen van medische aanwijzingen.