Skip to main content

Arpan

Model & Strategie

[Waarschuwing: dit profiel bevat materiaal over seksueel geweld.]

Seksueel misbruik van kinderen treft kinderen van alle leeftijden, sociaaleconomische klassen en geslachten. Het is een wereldwijk probleem van pandemische proporties, met ernstige psychologische, fysieke en emotionele gevolgen voor de slachtoffers. Eén op de twee kinderen in India wordt geconfronteerd met seksueel misbruik. Desondanks heerst er een enorm taboe en wordt er veel gezwegen; zorgverleners hebben niet de kennis en vaardigheden om seksueel geweld te herkennen of om in te grijpen en kinderen zijn niet in staat om misbruik te herkennen of om hulp te zoeken.

Arpan, een gevestigde non-profit in India, werkt toe naar een wereld zonder seksueel kindermisbruik door het verstrekken van opleidings- en onderwijsprogramma’s die gericht zijn op preventie, bewustwording en begrip om veiligere omgevingen voor kinderen te creëren. Arpan heeft verschillende programma’s die in drie gebieden onderverdeeld kunnen worden:

 • Gericht op preventie: Arpans Personal Safety Education (PSE) Programma voor kinderen verstrekt leeftijdsgeschikte onderwijsprogramma’s voornamelijk in scholen (en soms in communities) met jongens en meisjes van groep 3 tot aan de vierde klas. Arpan biedt ook opleidingen aan docenten, ouders, geestelijke gezondheidsverleners en NGO’s, als ook preventietraining die ouders en verzorgers leert hoe zij hun kinderen online veilig kunnen houden.
 • Gericht op herstel: Arpan biedt lange termijn geestelijke gezondheidszorg aan kinderen en volwassenen die seksueel misbruik hebben overleefd. Zij werken momenteel met adviseurs en therapeuten om kinder- en gezinstherapie te bieden aan slachtoffers van seksueel kindermisbruik.
 • Gericht op openbare en beleidsmatige belangenbehartiging: Arpan wordt erkend als de leider in de preventie van seksueel kindermisbruik in India. Zij creëren massabewustzijn en pleiten voor verandering op systemisch niveau, door middel van conferenties, lezingen en belangenbehartiging voor scholen en NGO’s, op zowel nationaal als internationaal niveau.

IN HET KORT
Opgericht: 2008
Oprichter en CEO: Pooja Taparia
Gezondheid
Werkplek: internationaal, Azië
www.arpan.org.in

Arpan
Mumbai, India

Op weg naar vrijheid van seksueel kindermisbruik.

Ontmoet Pooja Tapariakett

Pooja Taparia is de oprichtster en CEO van Arpan en heeft een wereldwijd erkende, bekroonde NGO opgebouwd die gewijd is aan het aanpakken en voorkomen van een ondergefinancierd, slecht erkend probleem dat miljoenen kinderen wereldwijd treft, namelijk seksueel misbruik van kinderen. Gevestigd in Mumbai, met een team van meer dan 100 toegewijde professionals, is Arpan India’s grootste NGO die diensten voor preventie en interventie van seksueel misbruik van kinderen biedt, voor zowel kinderen als volwassenen. Als cruciale stakeholder voor overheids- en niet-overheidsactoren is Arpan een leidende stem op het gebied van preventie en interventie van seksueel misbruik van kinderen in India en gebruikt zij belangenbehartiging en onderzoek om aan te dringen op beleid en systemische verandering op lokaal, staats- en nationaal niveau. Pooja is lid van de International Society for the Prevention of Child Abuse and Neglect (ISPCAN) en heeft voor haar werk op het gebied van kindermishandelingen meerdere prijzen ontvangen, waaronder de Inspire Award, de Astitwa Award, de Architects of the Future Award en de Karmaveer Puraskar Award.

Als leider belichaamt Pooja de geest van de moderne sociale ondernemer en heeft ze Arpan doen uitgroeien van een driepersoons start-up tot een wereldwijde thought leader op het gebied van seksueel misbruik van kinderen, met innovatieve impactmodellen die werken met een waaier aan stakeholders, van kinderen en ouders tot overheidsinstanties en leerkrachten.

IMPACT

 • Sinds 2007 heeft Arpan impact gehad op meer dan 1,6 miljoen kinderen en volwassenen, en heeft het 6 prijzen op nationaal niveau en 2 internationale prijzen ontvangen, waaronder de WISE Award 2019 door Qatar Foundation en de C. Henry Kempe Award 2016 door ISPCAN.Hierbinnen heeft Arpan:
  • 130.000+ kinderen en 100.000+ ouders en leerkrachten opgeleid via het Personal Safety Education (PSE) programma in meer dan 200 scholen en opvangtehuizen in 3 districten van Maharashtra.
  • Arpan heeft psycho-educatie/begeleiding en interventie gegeven aan 12.000 kinderen en 2.600 familieleden.
  • 140.000 professionals (overheids- en niet-overheidsdocenten, maatschappelijk werkers en geestelijke gezondheidszorgverleners) opgeleid om de preventie- en interventiemodellen voor seksueel misbruik van kinderen te repliceren. Deze professionals hebben meer dan 1,13 miljoen kinderen en volwassenen opgeleid.
  • Via het digitale leerprogramma hebben 78.000 mensen toegang gekregen tot de digitale inhoud van Arpan en via partnerorganisaties zoals UNICEF en partnerplatforms zoals DIKSHA die onze inhoud hebben geïntegreerd.
 •  Door beleidsbeïnvloeding op staats- en nationaal niveau heeft Arpan PSE geïntegreerd in het nationale curriculum voor levensvaardigheden en op staatsniveau in Maharashtra en Bihar.