Skip to main content

TEAM

William H. Draper

Co- chair

William H. Draper III, die in 1959 met zijn venture capital-carrière begon, is een van Amerika’s eerste venture capitalists. Vandaag de dag is hij Managing Director van Draper Richards L.P en Draper International. Ook is hij medevoorzitter van de Draper Richards Kaplan Foundation en auteur van het boek “The Startup Game: Inside the Partnership between Venture Capitalists and Entrepreneurs”.

In 1965 richtte Draper Sutter Hill Ventures op. Van 1981 tot 1986 was hij president en voorzitter van de Export-Import Bank van de Verenigde Staten. Daarna was Draper hoofd van het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties van 1986 tot 1993 en hield hij toezicht op bijna 10.000 internationale hulpprojecten.

Hij is lid van de raad van bestuur van het Freeman Spogli Instituut voor Internationale Studies aan de Stanford Universiteit, de World Affairs Council van Noord-Californië en de Harvard Business School California Research Center Advisory Board. Hij is lid van de Raad van Buitenlandse Relaties en de President’s Raad van Internationale Activiteiten aan Yale University.

Draper was voorheen voorzitter van de World Affairs Raad van Noord-Californië, voorzitter van het Instituut van Internationale Educatie, Trustee van Yale University en voorzitter van de raad van bestuur van het American Conservatory Theatre in San Francisco. Hij is voormalig bestuurslid van de Atlantic Council, de Hoover Institution, Population Action International, de George Bush Library Foundation, de Adviesraad van de Stanford Graduate School of Business, de United Nations Association-USA en het World Rehabilitation Fund in New York.

Draper behaalde in 1950 een Bachelor of Arts-Diploma aan de Yale University en een MBA, met onderscheiding, aan de Harvard Business School in 1954.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.