TEAM

Steve McCormick

Managing Director

Als Directeur van de DRK Foundation speelt Steve McCormick een leidende rol bij het zoeken naar nieuwe investeringen en werkt hij samen met de leiding van die organisaties als operationeel partner en bestuurslid om capaciteit op te bouwen en hun maximale impact te bereiken naarmate ze groeien. Als lid van het senior leiderschapsteam van de Foundation helpt hij ook bij het uitvoeren van de strategie en het bereiken van de doelen van de Foundation en draagt ​​hij bij aan het kennisleiderschap en samenwerkingsontwikkeling. Steve is momenteel lid van de raden van bestuur van verschillende DRK-portefeuilleorganisaties. Voor de volledige lijst van de bestuursfuncties van Steve, bezoek onze US-website op: www.drkfoundation.org.

Steve heeft meer dan veertig jaar gewerkt in de non-profitsector. Hij is de medeoprichter van Earth Genome. Voordat hij Earth Genome startte, was hij van 2007-2014 president van de Gordon and Betty Moore Foundation en leidde hij de Foundation door de ontwikkeling van nieuwe strategieën in haar drie programma’s – Environmental Conservation, Science and San Francisco Bay Area – en creëerde het nieuwe patiëntenzorgprogramma.  Zijn ambtstermijn werd gekenmerkt door zijn toewijding om strategische allianties met andere financiers te vormen, te helpen bij het vormen van coalities tussen stakeholdergroepen en de Moore Foundation neer te zetten als een revolutionair en niet alleen als een verstrekker van subsidies, met o.a. een partnerschap met de World Business Council voor duurzame ontwikkeling. Als president was hij ook voorzitter van de zes-stichting-grote Science Philanthropy Alliance.

Voorafgaand aan zijn tijd bij de Moore Foundation werkte Steve 32 jaar bij The Nature Conservancy, waarvan de laatste 6 jaar (2002 – 2008) als president en CEO. Hij hield toezicht op de operaties in 30 landen en in elke staat in de VS. Tijdens zijn ambtstermijn was hij verantwoordelijk voor een operationeel budget van meer dan $ 500 miljoen en een personeelsbestand van meer dan 4.000 mensen. Onder leiding van Steve namen de inkomsten uit alle bronnen aanzienlijk toe, met een recordhoogte van 1,2 miljard dollar in 2006. Hij begon zijn carrière bij TNC in 1976 als juridisch adviseur van de westelijke regio en bracht 16 jaar door als uitvoerend directeur van het staatsprogramma en directeur van de westelijke regio van Californië. In die rol leidde hij in 1996 een organisatie-brede inspanning die Conservation by Design creëerde, het strategische raamwerk dat nog steeds wereldwijd leidend is voor TNC.

In 2014 was Steve medeoprichter van The Earth Genome, een startup venture om het eerste wereldwijde, open-source informatieplatform over ecosysteemdiensten en natuurlijk kapitaal te creëren, ontworpen als leidraad voor betere besluitvorming met betrekking tot duurzaamheid in de private en publieke sector.

Als leider in de sector van sociale innovatie heeft Steve zitting gehad in de raden van bestuur van de California Academy of Sciences, Sustainable Conservation, U.C. Berkeley College of Natural Resources en de California Wildlife Officers Foundation. Hij was ook lid van de raden van bestuur van de Independent Sector, de Student Conservation Association, het Sustainable Forest Initiative en de Advisory Board van het Harvard Business School Social Enterprise Initiative.

Steve heeft brede erkenning en onderscheidingen ontvangen, waaronder de Chevron Conservation Award, de Edmund G. Brown Award voor milieu- en economisch evenwicht, de John Pritzlaff Conservation Award, de California League of Conservation Voters Conservation Leadership Award en de Silver Eagle Award van de Amerikaanse vis- en wildservice. McCormick heeft een BS in Agricultural Economics van de University of California in Berkeley (1973) en een JD van de University of California, Hastings College of Law (1976).

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.