TEAM

Rebecca Weintraub

Managing Director

Als Directeur van de Foundation speelt Rebecca Weintraub een leidende rol bij het zoeken naar nieuwe investeringen en het werken met het leiderschap van die organisaties als operationeel partner en bestuurslid om capaciteit op te bouwen en hun maximale impact te bereiken naarmate ze groeien. Als lid van het senior leiderschapsteam van de Foundation helpt ze ook bij het uitvoeren van de strategie en doelen van de Foundation en draagt ​​ze bij aan het kennisleiderschap en samenwerkingsontwikkeling. Rebecca is momenteel lid van het bestuur van verschillende DRK-begunstigden. Voor een volledige lijst van Rebecca’s bestuursfuncties, bezoek onze US-website op: www.drkfoundation.org.

Rebecca is arts, ondernemer en opvoeder gericht op de strategie en het ontwerp van de gezondheidszorg. Ze blijft assistent-professor aan de Harvard Medical School en beoefent interne geneeskunde in Brigham and Women’s Hospital. Als Senior Institute Associate aan de Harvard Business School heeft ze samengewerkt met professor Michael Porter om nieuwe strategieën te ontwikkelen voor het verspreiden van op waarden gebaseerde gezondheidszorg.

Rebecca leidde GHDonline.org, een netwerk van virtuele gemeenschappen dat meer dan 25.000 gezondheidswerkers uit meer dan 180 landen met elkaar verbindt. In 2008 lanceerde ze de Cases in Global Health Delivery, een verzameling van 40 casestudies met Harvard Business Publishing, waarin gedetailleerd wordt beschreven hoe leiders hun strategieën bepalen en systemen ontwerpen om waarde te genereren voor patiënten en populaties. De cases worden gegeven op meer dan 500 scholen voor de geneeskunde, volksgezondheid en het bedrijfsleven. Ze is ook medeoprichter van Jumpstart, het nationale AmeriCorps-programma. In 2014 ontving Rebecca van het World Economic Forum de eer van Jonge Wereldleider. In 2016 werd ze benoemd tot lid van de Perspectives Advisory Board van het New England Journal of Medicine.

Rebecca is afgestudeerd aan de Yale University en Stanford University School of Medicine en heeft haar medische opleiding afgerond bij Brigham and Women’s Hospital.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.