Skip to main content

TEAM

Lisa Jordan

Managing Director

Als Directeur van de Foundation speelt Lisa Jordan een leidende rol bij het zoeken naar investeringen en het werken met de leiding van de organisaties. Zij werkt als bestuurslid om de capaciteit van de organisaties op te bouwen naarmate ze groeien om hun maximale impact te bereiken.

Als lid van het senior leiderschapsteam van de Foundation helpt ze ook bij het uitvoeren van de strategie en doelen van de Foundation en draagt ​​ze bij aan het kennisleiderschap en samenwerkingsontwikkeling. Ze is momenteel lid van het bestuur van de DRK-portefeuilleorganisatie Safi Sana. Lisa speelt een leidende rol bij de oprichting van DRK in Europa en bij het vinden van nieuwe investeringen in Europa, Afrika en India.

Lisa is een filantropische senior executive met een carrière van 20+ jaar gericht op impact en systemische verandering. Ze heeft met verschillende stichtingen en familiebedrijven gewerkt aan programma- en portfolio-ontwikkeling. Ze was CEO van de Bernard van Leer Foundation, Chief Strategy Officer bij de Porticus Foundation en had leidinggevende functies bij de Ford Foundation. In het begin van haar carrière was Lisa een van de oprichters en visionair van wat nu het grootste parlementaire orgaan ter wereld is gericht op het milieu is, de Global Legislators Organisation for a Balanced Environment (GLOBE). Ze zit momenteel in het bestuur van Question Mark, Enviu en Orb Media.

Lisa is afgestudeerd aan de Universiteit van Michigan en cum laude afgestudeerd met een Masters in Ontwikkelingsstudies aan het Instituut van Sociale Studies in Den Haag, Nederland.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.