Skip to main content

TEAM

Kanini Mutooni

Managing Director

Kanini Mutooni speelt in haar rol van Managing Director van DRK een leidende rol bij het identificeren van nieuwe investeringen. Zij werkt daarbij als bestuurder met de leiding van de betrokken organisaties, met als doel verdere capaciteitsopbouw in dienst van het bereiken van maximale impact. Als lid van het senior leiderschapsteam van DRK is zij mede verantwoordelijk voor de strategie van de Foundation, in het bijzonder de internationale portefeuille.

Eerder was Kanini Managing Director van Tonicc, het wereldwijde actienetwerk voor impact-investeerders, en Director for Investment bij East Africa Trade and Investment Hub, een initiatief om in acht landen investeringen aan te trekken en de handel in de regio Oost-Afrika te vergroten.

Kanini is een in het Verenigd Koninkrijk beëdigde accountant met een uitzonderlijke staat van dienst in Oost-Afrika, Europa en de Verenigde Staten. Ze is bestuursvoorzitter van het Global Innovation Fund, een investeringsfonds van 250 miljoen dollar ondersteund door de regeringen van het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Canada, Australië en Zweden.

Kanini was eerder op directieniveau werkzaam bij investeringsbanken in Londen en de VS, zoals Bank of America, Merrill Lynch en Dresdner Kleinwort Benson. In 2014 werd ze door het World Economic Forum gekozen als Young Global Leader vanwege haar uitzonderlijke leiderschap in het bedrijfsleven, de gezondheidssector en wereldwijd ondernemerschap. Kanini adviseert een aantal op Afrika gerichte impactfondsen. Ze is gastdocent aan het Bertha Center for Social Innovation van de Universiteit van Kaapstad.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.