Skip to main content

TEAM

Jim Bildner

CEO

Jim werkt samen met het team om de portefeuille en pijplijn uit te breiden en te beheren, de donor- en talentfundering uit te bouwen en kennisleiderschap voor de stichting te ontwikkelen. Hij zit momenteel in het bestuur van verschillende DRK-begunstigden. Ga naar onze US-website www.drkfoundation.org voor de volledige lijst van Jim’s bestuursfuncties.

Jim is ook adjunct-docent openbaar beleid aan de Harvard Kennedy School en een Senior Research Fellow aan het Hauser Instituut voor Civil Society en het Centre for Public Leadership aan de Harvard University. Op de Kennedy School houdt hij zich bezig met het begrijpen van de rol van privaat kapitaal bij het oplossen van publieke problemen, het vergroten van het vermogen van stichtingen om complexe maatschappelijke problemen op te lossen en de duurzaamheid van publieke en private systemen wanneer overheden niet langer in deze systemen investeren. Zijn studielast omvat “Social Entrepreneurship / Social Enterprises 101: How To Go From Start Up to End Up” (MLD 836).

Naast zijn andere bestuursorganen is hij een bestuurder van The Kresge Foundation, The Non-Profit Finance Fund, The Public Citizen Foundation, the Health Foundation for the Americas, New Jersey Performing Arts Center, The Newport Festivals Foundation, Trustee Emeritus bij Case Western Reserve University, een Overseer Emeritus van het Boston Symphony Orchestra en lid van de raad van bestuur van WBUR (Boston Public Radio) en een toezichthouder van WGBH Public TV and Radio. Hij is ook lid van de raden van bestuur van ROCA, Inc., Baroo, Inc., Fox Islands Wind, LLC, het EBSF Loan Fund, het Island Institute and Coastal Innovation Loan Fund, Blueprint Schools en de Lizard Island Research Foundation in Australië. Hij is lid van de Young Presidents/World Presidents Organisation en lid van de Chief Executives Organisation.

In zijn bestuursfunctie is Jim lid van de beleggingscomités van bestuursraden met een totaalbedrag van meer dan $ 4 miljard. Ook is hij lid van talloze financiële, investerings- en/of auditcomités van deze bestuursraden. In 2010 werd hij benoemd tot voorzitter van het Social Innovative Capital Committee van Kresge en in 2014 werd hij voorzitter van het Investment Committee van Kresge.

Jim is een nationaal erkend docent, panellid en spreker over non-profitorganisaties, sociaal ondernemerschap, kapitalisatie en de institutionele rol van filantropie bij het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Zijn eerdere ervaring omvat 22 jaar in de particuliere sector, waarin hij o.a. werkte als consultant bij Deloitte en als CEO van twee bedrijven in de publieke sector. Jim’s overheidsdiensten omvatten het dienen als wetgevende hulp en speechschrijver in de Senaat van de Verenigde Staten, een run voor de NJ State Assembly, verkiezing tot twee termijnen als raadslid in Manchester by the Sea en een benoeming door de Amerikaanse minister van Volksgezondheid en Human Services aan het adviespanel voor medicatie-educatie van de centra voor medicamenteuze en medicinale diensten van het ministerie van Volksgezondheid en Human Services.

Jim heeft talloze artikelen, opiniestukken en commentaren voor kranten, tijdschriften en radio geschreven waaronder NPR’s Morning Edition, The Boston Globe, The Boston Globe Sunday Magazine, The Chronicle of Philanthropy, Pittsburgh Post-Gazette, Hampshire Daily Gazette en Inc. Magazine. Als matroos en piloot voor het leven heeft hij twee recente boeken gepubliceerd: “A Visual Cruising Guide to the Maine Coast”, gepubliceerd door McGraw Hill in mei 2006 en “A Visual Cruising Guide to Southern New England”, gepubliceerd in november 2009.

Jim behaalde zijn AB aan het Dartmouth College, zijn MPA aan Harvard, zijn J.D. aan de Case Western Reserve School of Law en een M.F.A. aan Lesley University. Hij is lid van de balie van het Gemenebest van Massachusetts. In 2008 ontving Jim de Dartmouth Alumni Award voor zijn dienst aan het College en zijn gemeenschap.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.