TEAM

Carter Stewart

Managing Director

Als Directeur van de Foundation speelt Carter Stewart een leidende rol bij het vinden van nieuwe investeringen en het werken met het leiderschap van die organisaties als operationeel partner en bestuurslid om capaciteit op te bouwen en hun maximale impact te bereiken naarmate ze groeien. Als lid van het senior leiderschapsteam van de Foundation helpt hij ook bij het uitvoeren van de strategie en het bereiken van de doelen van de Foundation en draagt ​​hij bij aan het kennisleiderschap en samenwerkingsontwikkeling. Carter is momenteel lid van de raden van bestuur van verschillende DRK-portefeuilleorganisaties. Voor de volledige lijst van Carter’s bestuursfuncties, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.

Voordat Carter bij DRK in dienst trad, was hij presidentieel benoemd tot openbaar aanklager van het zuidelijke district van Ohio. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de vervolging van federale misdaad in een district dat Columbus, Cincinnati en Dayton omvatte. Carter legde in zijn werk de nadruk op afschrikking, misdaadpreventie en alternatieven voor opsluiting. Hij creëerde de eerste maatschappelijke hulpverleningspositie van het district en richtte een leiderschapscommissie voor de gemeenschap op, gericht op het opbouwen van vertrouwen en het verbeteren van de communicatie tussen het publiek en de politie. Hij creëerde het eerste omleidingsprogramma van het district om individuen een middel te bieden om een ​​strafblad te vermijden, terwijl ze nog steeds verantwoordelijk worden gehouden voor hun fouten.

Carter nam een ​​leidende rol in het Ministerie van Justitie bij het aanpakken van ongelijkheden in het strafrechtsysteem, door zijn werk om het bewustzijn over de school-naar-gevangenis pijplijn te vergroten en door een werkgroep van Amerikaanse advocaten voor te zitten die gericht waren op het verkleinen van raciale ongelijkheden in het federale systeem. Carter was ook lid van de adviescommissie van de procureur-generaal en was voorzitter van de werkexploitatie-werkgroep van de procureur-generaal. Hij diende eerder als assistent-advocaat in de Verenigde Staten in San Jose, CA en hij was advocaat bij Vorys, Sater, Seymour en Pease LLP in Columbus, OH en Bingham McCutchen LLP in San Francisco, CA.

Voordat hij rechten studeerde, was Carter een New York City Urban Fellow en gaf hij geschiedenisles aan de Friends Seminary High School en in het Prep for Prep-programma.

Carter behaalde een JD aan de Harvard Law School, een MA in onderwijsbeleid aan de Columbia University en zijn bachelordiploma in politieke wetenschappen aan de Stanford University. Na zijn studie rechten werkte Carter als griffier voor de Honourable Robert L. Carter, US District Judge in het Southern District van New York, en de Honourable Raymond L. Finch, US District Court Judge voor het District of the Virgin Islands.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.