TEAM

Bill Rodriguez

Managing Director

Als directeur van de stichting speelt Bill Rodriguez een leidende rol bij het zoeken naar nieuwe investeringen en werkt hij samen met de leiding van die organisaties als operationele partner en bestuurslid om capaciteit op te bouwen en hun maximale impact te bereiken naarmate ze groeien. Als lid van het senior leiderschapsteam van de Foundation helpt hij ook bij het uitvoeren van de strategie en het bereiken van de doelen van de Foundation en draagt ​​hij bij aan het kennisleiderschap en samenwerkingsontwikkeling. Bill is primair verantwoordelijk voor de internationale portefeuille van DRK. Momenteel is Bill lid van de raden van bestuur van verschillende DRK-portefeuilleorganisaties. Voor de volledige lijst van Bill’s bestuursfuncties, ga naar onze US-website: www.drkfoundation.org. Bill woont in Botswana met zijn vrouw, Rebecca, een verloskundige-gynaecoloog, en hun twee jonge dochters.

Bill is arts, ondernemer en leider op het gebied van wereldwijde gezondheid. Als lid van de faculteit aan de Harvard Medical School heeft hij een onderzoeksprogramma opgezet over diagnostiek en operationeel onderzoek op het gebied van wereldwijde gezondheid. Hij verliet Harvard in 2003 om Chief Medical Officer te worden van de William J. Clinton Foundation, waar hij hielp bij het bemiddelen in prijsafspraken van hiv-medicijnen en diagnostische tests tussen Afrikaanse en Aziatische overheden en de belangrijkste leveranciers. Hij was de oprichtende CEO van Daktari Diagnostics, een sociale onderneming met winstoogmerk, gericht op de diagnose van ziekten die ontstaan door armoede. Meest recentelijk was hij Chief Medical Officer voor de Foundation for Innovative Diagnostics (FIND), een publiek-private samenwerking voor wereldwijde gezondheid gevestigd in Genève, Zwitserland. Hij heeft gewerkt als adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie, de Bill & Melinda Gates Foundation, meer dan een dozijn nationale overheidsorganisaties op het gebied van wereldwijde behandeling van hiv en tuberculose, evenals tal van startende ondernemingen met en zonder winstoogmerk, gericht op wereldwijde gezondheidszorg en training van personeel.

Bill is afgestudeerd aan Brown University en de Yale University School of Medicine. Hij volgde een opleiding medicijnen voor infectieziekten in het Brigham & Women’s Hospital in Boston, waar hij diende als hoofd van specialisten in opleiding. Bill biedt DRK’s praktische portfolio-ondersteuning aan onze bestaande en toekomstige organisaties en benadrukt de toewijding van DRK aan zijn wereldwijde portfolio.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.