Skip to main content

TEAM

Anika Warren Wood

Chief Organizational Effectiveness Officer

Anika is verantwoordelijk voor het stimuleren van de effectiviteit van organisaties om de impact op de portefeuille van DRK te maximaliseren en om teamprestaties, productiviteit en cultuur te optimaliseren. Ze biedt ook belangrijke ondersteuning bij de werving en ontwikkeling van talent. Samen met haar DRK-collega’s ontwikkelt en ondersteunt Anika board sourcing- en engagementprogramma’s voor portfolio-organisaties en DRK-alumni, een meer gediversifieerde pijplijn van portfolio-organisaties, helpt ze bij het opbouwen van donorpartners en talent, het identificeren van kansen voor organisatorische effectiviteit, de implementatie van bewezen best practices en het ondersteunen van strategische richtingen van portefeuilleorganisaties. Anika is momenteel lid van besturen van verschillende DRK-begunstigden. Voor een volledige lijst van Anika’s bestuursfuncties bezoek onze US-website op: www.drkfoundation.org.

Voordat ze bij Draper Richards Kaplan Foundation kwam, was Anika oprichter en CEO van de Warren Group LLC (opgericht in 2011) en verleende zij strategisch advies, executive coaching, loopbaanadvies en psychologische diensten aan bedrijven, universiteiten, non-profitorganisaties en particulieren in binnen- en buitenland. Van 2013 tot en met 2017 was Anika Senior Associate Vice President of Foundation and Corporate Relations in het Office of Institutional Advancement van Drexel University. In die functie leidde ze de filantropische fondsenwerving en strategische betrokkenheid van Drexel bij stichtingen en bedrijven – die samen bijna $ 100 miljoen voor FCR en meer dan $ 400 miljoen voor OIA inzamelden door nauw samen te werken met de president van Drexel, senior leiders, decanen en andere academische bestuurders, faculteit, uitvoerend directeuren van centra en onderzoeksinstellingen en externe belanghebbenden.

Voordat ze bij Drexel werkte, fungeerde Anika als Senior Director van Research en Global Member Services bij Catalyst Inc., de toonaangevende wereldwijde non-profitorganisatie gericht op genderdiversiteit en inclusie op de werkplek. Gedurende haar bijna acht jaar bij Catalyst was ze verantwoordelijk voor het leiden van baanbrekende onderzoeks- en adviesprojecten op het gebied van diversiteit en inclusie, gezondheidszorg, academische geneeskunde, gekleurde vrouwen, wereldwijd talentmanagement en strategische loopbaanontwikkeling in Noord-Amerika, Europa, en Azië.

Anika heeft boekhoofdstukken, artikelen en klinische trainingsvideo’s gepubliceerd en diende als bestuurslid voor non-profitorganisaties. Naast DRK is Anika momenteel lid van de raad van bestuur van de Richard Allen Preparatory Charter School in Philadelphia, PA en expertpanelist en recensent van de jaarlijkse Award voor de Corporate for Healthcare Business Women ‘s Association (HBA). HBA is een wereldwijde non-profitorganisatie die zich inzet voor de vooruitgang en impact van vrouwen in de gezondheidszorg.

Anika heeft een B.B.A. in Finance van Howard University, een M.A. en een M.Ed. in psychologische counseling van Columbia University gespecialiseerd in organisatie-, school- en multiculturele psychologie en een PhD in counseling psychology van Boston College.

Voor meer informatie over Draper Richards Kaplan Foundation, bezoek onze US-website op www.drkfoundation.org.